Anlatılanlara göre çok eski zamanlarda dünyada siyah bir kuğu olduğunu düşünmek imansıza yakınmış. Çünkü daha önce beyaz haricinde başka renkte bir kuğu görülmemiş. Bu durumda insanlar tüm kuğuların beyaz renkte…
Ahval Kayıp
MİKROBİYOLOJİ VE TERÖR Mikrobiyoloji, mikro boyutundaki organizmaları yani mikroorganizmaları inceleyen bilim dalıdır. Mikros; küçük (gözle görülemeyecek kadar küçük), -bios; yaşam / canlı ve -logos; bilim anlamına gelir. Bu nedenle mikrobiyolojiyi…
Genel anlamda kalkınma, bir ulusun hedeflenen gelişme sürecini gerçekleştirebilmesi için ulusal ekonominin, toplumsal ve siyasal yapının bir bütün olarak düzenlenmesidir. Tarihsel süreçte kalkınma için izlenen yolun en belirleyici özelliklerinden biri…
Dünyada kullanılan birçok enerji kaynağı vardır. Bu enerji kaynakları yenilenebilir ve yenilenemez enerji kaynakları olarak ikiye ayrılır. Yenilenebilir enerji kaynakları; *Güneş Enerjisi, *Rüzgar Enerjisi, *Hidrolik Enerjisi, *Dalga Enerjisi, *Biyokütle Enerjisi…
Bu yazıda Prof. Dr. Oktay SİNANOĞLU’nu tanımaya çalışacağız. Türk dilinin benliğini kaybetmemesi için pek çok çalışma yapmış ve bilim adına birçok başarıya imzasını atmış olan bu bilim adamı kimdir? Oktay…
GENEL GÖRELİLİK 1905 yılında Einstein’ın yayımladığı özel görelilik kuramını bir önceki yazıda açıklamıştım. Şimdi ise bu kuramın devamı niteliğinde olan, genel göreliliği ana hatlarıyla açıklamaya çalışacağım. Geçelim. Özel göreliliği…
Bilim dünyasındaki gelişmelerin pek çoğuna imzasını atan bilim insanı Albert Einstein’nın ünlenmesini sağlayan en önemli çalışmalardan biri “Özel Görelilik Kuramı” dır. Einstein bu kuramı ilk olarak 1905 yılında ortaya koydu.…
CERN (Sörn), Nükleer Araştırmalar için Avrupa Konseyi anlamına gelen Fransızca “Conseil Européen pour la Recherche Nucléaire” sözcüklerinin kısaltmasıdır. Merkezi, İsviçre ve Fransa sınırında yer alan ve Cenevre şehrine yakın olan…
Ülkemizin en önemli sorunlarından biri olan sözde sığınmacı olarak görünen Suriyeli sorununa değinmek istiyorum. Tarihe baktığımız zaman görüyoruz ki imparatorlukların yıkılmasındaki etkenlerden biri de ülkedeki azınlıklara tanınan kapitülasyonlardır. Taviz tavizi…