Atatürk Bizden Biridir! Atatürk hakkında birçok şey yazılıp çizilmiştir. Dünyanın tamamı ona hayran iken kurduğu ülkede adını kötü ananlar olmuştur. Atatürk on beş yaşında Türk milletinin refahı için askeri bir…
başbuğ
Osman Nevres 1888 yılında doğmuştur. İlköğretimine Atatürk’ün de okuduğu bir okul olan Şemsi Efendi Mektebi’nde başlamış, sonrasında ise Selanik Feyziye Mektebi’ni bitirmiştir. Hürriyet gazetesinin köşe yazarlarından şair Yaşar Aksoy’un iddiasına…
Sömürgeciliğin Doğu ve Batı Avrupa’daki başlangıcı, 1300lü yılların sonlarında, baharat ticareti için kaynak bulmak; aynı zamanda fantastik krallıkların varlığını keşfetmek isteyen Portekizli kaşiflerle birlikte bilinir. Hız kazanışı ve yükselişi, Batı…
Siyasal İslamcıların favori cümleleridir, “Ecdadımız gibi olalım!”, “Ecdad böyle mi yaptı!”, “Ecdad! Ecdad! Ecdad!”… Bir de tabi “Neo-Osmanlı” var. Yıllarca ağladılar, “Bize irticacı dediler!” Ancak dillerinden “Osmanlı” ya da “Yeni…
Yazıya bir sosyolojik tespitle giriş yapmak isterim: Dünya üzerindeki bütün politik akımların birtakım kaideleri vardır. Siyasi devlet yapısını örneklendirebilecek nitelikte kavradığımı düşündüğüm için yine Nazilerden örnek vereceğim. “Lutz” ismi ile…
1)Bir Türkçü olarak Türkçe’nin en önemli sorunları arasında neleri görüyorsunuz? 2)Türkçe’ye dair üzerinde durulup çalışılması gereken konu sizce nedir? 3)Türk diliyle ilgili merak ettiğiniz bir konu var mı? 4)Sizce yabancı…
29 Ekim 1923. Mustafa Kemal Paşa, 94 yıl önce bugün cumhuriyeti ilan etti. Türk milleti altı asır hanedanın emirlerine uymak mecburiyetiyle yaşadı. Kimi zaman avantaj oldu, kimi zaman hanedanın hataları…
Kerkük, Osmanlı’nın yıkılmasından sonra 1976 yılına kadar şimdiki ismi ile anılmaya devam etmişti. 1976 yılında ise 30 yıl boyunca doğalgaz ve petrol zenginliğinden ötürü El Tamim (Kamu Malı) ismi ile…
Bugün ki yazımda Türk halkının biricik lideri olan Mustafa Kemal Atatürk’ten bahsetmek istiyorum. Günümüzde kendini Osmanlı torunu sanıp (büyük bir ihtimalle soyları Osmanlı’ya dayanmıyor.) çok büyük bir lider hakkında kulaktan…
Osmanlı Devleti’nin milliyetçilik açısından sıkıntılı olduğunu gözardı edemeyiz. İsmi 1789 yılındaki Fransız İhtilali’nden sonra konmuş olsa da milliyetçilik Türk töresinin en önemli yapıtaşı olmuştur. Özellikle Osmanlı Devleti öncesine bakarsak çok…