Türklerin Orta Asya’dan göçü ve kitleler hâlinde İslamiyeti kabulünden sonra Arapça, Farsça, İbranice gibi dillerden alınan kelimelerle saf Türkçe zarar görmeye başladı. Ardından birçok kültür ve toplumla karşılaşan millet, diline…
teknoloji
Genel anlamda kalkınma, bir ulusun hedeflenen gelişme sürecini gerçekleştirebilmesi için ulusal ekonominin, toplumsal ve siyasal yapının bir bütün olarak düzenlenmesidir. Tarihsel süreçte kalkınma için izlenen yolun en belirleyici özelliklerinden biri…
Siyasal İslamcıların favori cümleleridir, “Ecdadımız gibi olalım!”, “Ecdad böyle mi yaptı!”, “Ecdad! Ecdad! Ecdad!”… Bir de tabi “Neo-Osmanlı” var. Yıllarca ağladılar, “Bize irticacı dediler!” Ancak dillerinden “Osmanlı” ya da “Yeni…
Çok yanlış zamanda doğmuşuz kardeşim çok, tamam teknoloji çok ilerledi de herkes gibi hızına yetişemiyoruz biz. Biz derken milliyetçi cephe hatta ülkece bahsediyorum (etkinler dışında) sonucuna katlanmadığımız olaylar çevremizde yaşanırken…
Çok mu geride kaldık? Yoksa aşırı derecede ileride miyiz? “Bütün ilerlemeler, insan fikrinin eseridir. Fikri harekete getirmek birinci işimiz olmalıdır. Bir kere millet benliğine hakim olsun ve düşünebilsin, yeter! Başlangıçta…
Teknolojik açlığın dışa vurmasından kaynaklı sürekli yeniliklerin takipçisiyiz, yeniliklerin yaratıcısı değil. Bizleri ‘akıl ve bilimden’ uzaklaştıran her neyse onu göremiyor ve ondan her geçen gün giderek uzaklaşıyoruz. Bunun bir hobi,…
Küreselleşen dünyamızın 21.yüzyılda, teknolojinin de etkisiyle hızla değişim ve gelişim gösterdiğini görmezden gelemeyiz. Zira bunlar bir toplumun ve ülkenin kaderini doğrudan doğruya etkiler. Günümüzde bilgi ve iletişim hızının olağanüstü derecede…
Bugün ilmine, bilimine, sanatına, teknolojisine ve hatta kültürüne heveslenip birçok alanda örnek aldığımız ya da almaya çalıştığımız Batı ya da başka bir deyişle Avrupa, sahip olduğu bu özellikleri Müslüman Türk…
“Hayatta en hakiki mürşit ilimdir” diyen Atanın 21. yüzyıl da ki askeri olarak, bu yazıyı yazarak şeref duyuyorum. Bilim ve Teknik geniş kapsamlı bir tabir. Zaten tek bir yönden de…
Geçmişe kıyasla insanların elinde bulunan imkanlar çok fazla genişledi. Örneğin 1017 yılında dünyanın bir ucundan öteki ucuna gitmek için seyyah veya tüccar olmak gerekirdi. Bunun içinse bir ömür feda etmeniz…